Ingrediënten
500 g lamsschouder, in blokjes
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
mespunt saffraandraadjes
1 el gedroogde munt
zout en peper
2 uien, gesnipperd
3/4 l kippenbouillon voor 2 tabletten
300 g witte rijst
150 g gedroogde abrikozen, in stukjes
50 g sultana rozijnen
2 el boter
3 el gehakte munt
3 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
Vermeng de blokjes vlees met de olie en de specerijen, munt, zout en peper. Verwarm de braadpan en bak de blokjes om en om op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit op zacht vuur 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in circa 1 uur gaar stoven. Schep de rijst, abrikozen en rozijnen door het stoofvlees en giet er wat water bij tot alles net onder staat. Laat met het deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep als laatste de boter, munt en peterselie door de pilav.