Lamspoelet met ratatouille met salie en spek
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Onbekend

Ingrediënten

400 g lamspoelet (gesneden),
¼ courgette (in blokjes),
¼ aubergine (in blokjes),
1 rode en 1 gele paprika (in blokjes),
4 teentjes knoflook (geperst),
½ ui (gesnipperd),
3 takjes verse tijm (blaadjes, gehakt),
2 dl tomatenpulp (blik),
1 eetlepel tomatenpuree,
100 g bulgur (graanproduct, te vervangen door Tarly van Honig),
5 dl groentebouillon (pot of blokje),
7 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak de ui en groenten lekker goudbruin in vier eetlepels olijfolie. Voeg wat van de gehakte tijm en de knoflook toe. Bak dit twee minuten mee en blus het geheel daarna af met de tomatenpulp en de puree en een klein beetje bouillon. Laat de ratatouille inkoken tot deze redelijk droog en gebonden is.

Stap 2.
Verwarm de resterende bouillon en week hier de bulgur in.

Stap 3.
Breng de poelet op smaak met peper en zout en wat gehakte tijm en bak het vlees in een andere pan in korte tijd goudbruin in de resterende olie. Voeg nu de ratatouille toe en de bulgur.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!