Ingrediënten
400 g lamspoelet (gesneden),
¼ courgette (in blokjes),
¼ aubergine (in blokjes),
1 rode en 1 gele paprika (in blokjes),
4 teentjes knoflook (geperst),
½ ui (gesnipperd),
3 takjes verse tijm (blaadjes, gehakt),
2 dl tomatenpulp (blik),
1 eetlepel tomatenpuree,
100 g bulgur (graanproduct, te vervangen door Tarly van Honig),
5 dl groentebouillon (pot of blokje),
7 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de ui en groenten lekker goudbruin in vier eetlepels olijfolie. Voeg wat van de gehakte tijm en de knoflook toe. Bak dit twee minuten mee en blus het geheel daarna af met de tomatenpulp en de puree en een klein beetje bouillon. Laat de ratatouille inkoken tot deze redelijk droog en gebonden is.
Stap 2.
Verwarm de resterende bouillon en week hier de bulgur in.
Stap 3.
Breng de poelet op smaak met peper en zout en wat gehakte tijm en bak het vlees in een andere pan in korte tijd goudbruin in de resterende olie. Voeg nu de ratatouille toe en de bulgur.