Ingrediënten
2 lamsracks
2 bolletjes knoflook
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
Voor de auberginekaviaar
1 aubergine
Half bosje basilicum
Scheutje olijfolie
Zeezout
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Besprenkel de bolletjes knoflook in een ovenschaal met wat olijfolie. Gaar de knoflook ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (150°C).
Stap 2.
Snijd de aubergine over de lengte doormidden en kerf de helften in met een mes. Druppel er olijfolie overheen en strooi er de basilicumblaadjes en zeezout over.
Stap 3.
Pak de auberginehelften in met aluminiumfolie en leg ze in een voorverwarmde oven (180°C). Laat de aubergine in ongeveer 30 minuten gaar stoven.
Stap 4.
Bak ondertussen de lamsracks aan in margarine, tot ze goudbruin zijn.
Stap 5.
Als de aubergine gaar is, hak deze dan fijn tot een grove puree.
Stap 6.
Leg de lamsracks met de tijm en rozemarijn in de oven (150°C, 12 minuten). Houd de auberginepuree ondertussen warm op laag vuur.
Stap 7.
Schep de auberginepuree op een voorverwarmd bord. Snijd de lamsracks in koteletjes en leg deze speels op het bord.
Stap 8.
Snijd de knoflook horizontaal doormidden en verdeel de helften over de borden.