Lamsrack met honing en komijn
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 1 lamsrack (8 ribben)
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl harissa
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de lamsrack 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Meng in een kom olijfolie, honing en komijn. Giet het mengsel aan alle kanten op de lamsrack en laat het minstens 30 minuten intrekken. Bewaar de marinade.
  2. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Plaats het vlees in de hete oven en verlaag de temperatuur na 5 minuten naar 200 graden.
  3. Giet de marinade opnieuw over het vlees voordat het in de oven gaat en bedruip het vlees tijdens de oventijd een paar keer. Bak het vlees 15 minuten op een kerntemperatuur van 52 graden.
  4. Klop ondertussen yoghurt, fijn geraspte knoflook, citroensap en harissa in een kleine kom. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en bewaar de harissa-yoghurt koel.
  5. Haal het vlees aan het einde van de bereidingstijd uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten staan alvorens te snijden en te serveren.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 265 KCAL (1115 KJ). EIWIT: 16 G. VET: 18 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

TIP: Lekker met pompoenpuree en harissa yoghurt.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!