Lamsrack met ras el hanout en paprikacoulis
20-40 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Marokkaans

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsrack, schoongemaakt door de Keurslager
  • 4 eetlepels ras el hanout
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 bol knoflook, de tenen geplet
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot
  • 2 theelepels ciderazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • Halve theelepel tabasco
  • 500 gram broccoliroosjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de lamsrack met de ras el hanout en peper en zout naar smaak. Leg de knoflooktenen in een braadslede en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad de lamsrack rondom bruin. Leg het rack op de knoflook en bak het in 10-15 minuten rosé tot een kerntemperatuur van 55 graden. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Plaats de knoflook nog 10 minuten in de oven om zacht te worden. Druk de knoflook uit het schilletje en gebruik die eventueel als extra smaakmaker door de coulis of bij het vlees.
  4. Meng de paprika, azijn, mosterd en tabasco en pureer dit tot een zeer glad geheel. Breng de coulis op smaak met peper en zout.
  5. Blancheer de broccoliroosjes kort in kokend water. Giet ze af en spoel ze direct koud na.
  6. Snijd de ribjes los van elkaar. Verdeel per persoon 3 ribjes over de borden. Maak het geheel af met druppeltjes coulis en de broccoli.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 51 G (WAARVAN 42 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!