Lamsrack met rode portsaus en aardappel-mustertaartje
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

Lamsrack
1 lamsrack (8 koteletjes)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
1 rode ui, fijngehakt
1 eetlepel roomboter
250 ml rode port
1 eetlepel cranberrycompote

Aardappeltaartje
250 g bloem
125 g koude boter, in stukjes
3 eieren
2 grote aardappelen, geschild en in plakjes
150 gram munsterkaas in stukjes (zie kader)
200 ml slagroom

Bereidingswijze

Bereiding Lamsrack
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het kort op hoog vuur aan weerskanten bruin in de olijfolie. Plaats het in de oven met een takje rozemarijn en een geplet teentje knoflook erop. Bak het in ongeveer 5 minuten mooi rosé.

Hak het teentje knoflook fijn, smelt de roomboter in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de port toe en laat dit op laag vuur 10 minuten zachtjes inkoken.

Roer er op het laatst de cranberrycompote doorheen.

Bereiding Aardappeltaartje
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met een snufje zout, voeg de koude stukjes boter toe en kneed dit samen met één ei tot er een soepel deeg is ontstaan.

Leg bakpapier in een taartvorm (van ongeveer 21 cm doorsnee) en bekleed deze zo dun mogelijk met het deeg. Bak het 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel de aardappelplakjes over de taartbodem en leg daarbovenop de stukjes munsterkaas.

Klop de rest van de eieren los met de slagroom, voeg wat zout en peper toe en giet het mengsel op de aardappelplakjes met kaas. Bak het taartje nog 40 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!