Ingrediënten
700 a 800 g lamsrack
1 tl dijonmosterd
1 tl tijm
2 teentjes knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
2 el olijfolie
scheut droge witte wijn
1 el boter
10 sjalotten, gepeld
400 g groene asperges
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vermeng de mosterd met de tijm en knoflook. Snijd het vetrandje van de lamsrack op een paar plekken in en wrijf het in met de mosterd, ook goed in de inkepingen. Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Bestrooi de lamsrack met wat zout en versgemalen peper en braad het rondom aan in de pan. Blus af met een scheut witte wijn en doe de lamsracks met de jus over in een braadslede. Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en leg ze samen met de sjalotten rondom de racks en verdeel de boter erover. Braad 10 minuten en temper de oven dan naar 175 graden. Braad nog circa 15 minuten tot de lamsrack mediumgaar is en de groenten bruin. Snijd de koteletten los en serveer met de groenten en de jus.