Lamsrack van de barbecue met geroosterde courgettes
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 750 g lamsrack (2 lamsracks)
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zwarte peper, versgemalen
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 4 takjes tijm, de blaadjes
  • 1 blikje kikkererwten (400 g)
  • Sap van een halve citroen
  • Bosje munt

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje twee tenen knoflook met 2 eetlepels olie, de komijn en de peper, wrijf de lamsracks hiermee in en laat ze een uur marineren.
  2. Meng kikkererwten, de resterende knof­look, 1 eetlepel olijfolie, citroensap en munt in de keukenmachine tot een homogeen geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de lamsracks op het rooster van de barbecue en rooster ze indirect op een matig hoog vuur in 10-­15 minuten mooi bruin en van binnen rose. Keer de lamsracks regelmatig met een tang.
  4. Snijd de courgettes in lange repen, bestrooi met zout en peper en meng met 1 eetlepel olijfolie. Grill ze op de barbecue 3­5 minuten en bestrooi ze met de tijmblaadjes.
  5. Serveer het lamsrack met de geroosterde courgettes en kikkererwtenpuree.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!