Lamsworst met parelcouscous en groente
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Marokkaans

Ingrediënten

  • 400 g lams- of merguezworstjes
  • 200 g parelcouscous
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 bosje munt, de blaadjes in reepjes
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 limoen, het sap en de rasp
  • 95 g pistachenootjes
  • 1 dl basilicumolie
  • Bakboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Smelt 25 gram bakboter in een koekenpan en bak hierin de courgette en de paprika. Haal de groenten uit het braadvocht, voeg eventueel wat boter toe en bak hierin de lamsworstjes rondom bruin in 7-8 minuten.
  3. Meng de couscous met de groenten en breng alles op smaak met peper en zout. Schep de blokjes feta en de pistachenootjes erdoor en roer er tot slot het limoensap, de rasp en de basilicumolie doorheen.
  4. Serveer de couscous bij de lamsworstjes en garneer de couscous op het bord met de reepjes munt.

Voedingswaarde per persoon
1000 KCAL (4200 KJ). EIWIT: 36 G. VET: 71 G (WAARVAN 46 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 50 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!