Ingrediënten
1 kg buikspek met zwoerd
3 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 eetlepels venkelpoeder
3 theelepels piment
3 laurierblaadjes, in reepjes gesneden
Naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel venkelpoeder, 2 theelepels piment, de fijngesneden laurierblaadjes, rozemarijn, zout en peper en laat het mengsel afkoelen.
Stap 2.
Leg het buikspek op de zwoerdkant en wrijf het uimengsel over het vlees.
Rol het spek zo goed mogelijk op en zet het vast met wat slagerstouw. Wrijf het vlees in met 1 eetlepel olijfolie en het resterende venkelpoeder en de piment. Verpak het geheel in huishoudfolie en laat het bij voorkeur 24 uur marineren in de koelkast.
Stap 3.
Leg het vlees in een braadslede en laat het een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor tot 130 graden. Plaats de braadslede op een rooster onder in de oven en rooster 2,5 uur. Neem het vlees uit de oven en laat 20 minuten rusten, voordat u het in plakken snijdt van ongeveer 1 centimeter.