Ingrediënten
250 g gegrilde ham, dun gesneden
2 grote courgettes, in plakken van 1/2 cm
1 el olijfolie
Zout en versgemalen peper
25 g boter
25 g bloem
1/4 l warme melk
Versgemalen nootmuskaat
10 lasagnebladen
150 g blauwe kaas (roquefort of oude goronzola)
Bereidingswijze
Verwarm de koekenpan of grillpan. Bestrijk de plakken courgette met wat olie en bak ze op hoog vuur om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de boter smelten in een pan en roer er de bloem door tot het als een papje van de bodem loskomt. Giet de warme melk er al stevig roerend met een garde bij en laat de saus op zacht vuur aan de kook komen.
Laat de saus nog twee minuten doorpruttelen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen hierin 2 minuten voor. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en bestrijk de bodem met een beetje saus. Verdeel drie lasagnebladen over de bodem en bedek deze met een paar plakken courgette. Verkruimel hierop wat kaas en dek af met twee plakken ham. Maak zo nog twee lagen en eindig met ham. Giet de saus er als laatste over en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin.