Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
400 g kidneybonen
400 g tomaatblokjes
Halve rode paprika
Blaadjes van een half bosje basilicum, in reepjes
1 theelepel gedroogde oregano of 2 eetlepels verse oreganoblaadjes
50 g boter
3 eetlepels witte bloem
350 ml koude melk
50 g geraspte Parmezaanse kaas
8 a 10 lasagnevellen
100 g geraspte Gruyere
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak daar zacht
de ui in.
Stap 3.
Voeg knoflook toe en maak deze warm. roer de bonen, tomaatblokjes en rode paprika erdoor heen. op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. laat dit 10 minuten garen, af en toe roeren.
Stap 4.
Smelt de boter in een sauspan op een middelhoog vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer dit tot een mooie roux. Voeg langzaam de melk toe totdat er een gladde saus ontstaat. roer er de parmezaanse kaas doorheen zodat de saus wat dikker wordt.
Stap 5.
Verdeel de helft van het bonenmengsel over de bodem van een ovenschaal. leg er de lasagnevellen op, dan de resterende bonenmix en vervolgens de resterende vellen. Bedek het geheel met de saus en voeg als laatste een laagje Gruyere toe.
Stap 6.
Zet de schaal 30 tot 40 minuten in de oven.