Ingrediënten
750 gram lamsgehakt
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
1 takje verse of 1 theel. gedroogde rozemarijn
25 gram braadboter
1 blikje tomatenpuree
2 dl rode wijn
zout en peper
1 pak voorgekookte lasagnevellen (12 stuks)
100 gram versgeraspte belegen Goudse kaas
Voor de witte saus:
70 gram boter
60 gram bloem
3/4 liter melk
versgeraspte nootmuskaat
Bereidingswijze
Stap 1
Maak eerst de witte saus. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en blijf op laag vuur 2 minuten roeren. Voeg scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren tot het een gladde saus is. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat regelmatig roerend op laag vuur 5 minuten zachtjes koken om de bloemsmaak kwijt te raken.
Stap 2
Laat het gehakt op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook en de rozemarijn kort meefruiten. Voeg het gehakt toe en roer met een houten lepel tot het is verkruimeld en niet meer rood is. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort bakken. Blus af met de rode wijn en breng op smaak met wat zout en peper. Laat het gehaktmengsel een paar minuten koken.
Stap 3
Neem een rechthoekige ovenschaal van circa 30 x 20 cm en schep een paar lepels witte saus erin. Verdeel de saus over de bodem en leg daarop 3 lasagnevellen. Schep daarop een derde van de gehaktsaus en een paar lepels witte saus. Maak op dezelfde manier nog 2 lagen in de schaal en dek af met de resterende 3 lasagnevellen. Schep daarop de resterende witte saus en bestrooi royaal met de geraspte kaas. Tot zover kan de lasagne desgewenst worden voorbereid en afgedekt in de koelkast worden gezet.
Stap 4
Neem de schaal met lasagne uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.
Lekker met een gemengde groene sla met tomaten en komkommer.