Lasagne met spinazie
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Italiaans

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 12 lasagnebladen
  • Olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 600 g verse spinazie
  • 600 ml koude melk
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 175 g geraspte oude kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Maak de bechamelsaus door de boter in een pan met dikke bodem te laten smelten. De boter mag niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer dit tot het geheel is opgenomen. Doe vervolgens beetje bij beetje de koude melk erbij tot er een gladde saus ontstaat. Breng deze op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en roerbak hierin de spinazie met wat zout en peper. Laat het goed uitlekken.
  4. Bak de uien met de knoflook en het gehakt tot het gehakt rul is.
  5. Roer 100 gram van de geraspte kaas door de bechamelsaus.
  6. Vet een ovenschaal in en schep hierin wat bechamelsaus. Bedek dit met lasagnebladen en daarop weer wat saus. Voeg vervolgens de helft van het gehakt toe en leg hierop de helft van de spinazie. Herhaal dit, en eindig met een laag bechamelsaus. Strooi hier de overgebleven kaas overheen.
  7. Druppel tot slot nog wat olijfolie over het geheel en zet de lasagne 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant licht kleurt.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 838 KCAL (3.522 KJ). EIWIT: 54 G. VET: 44 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!