Ingrediënten
250 g gerookte kipfilet, in blokjes
Anderhalf pak diepvriesspinazie
150 g gorgonzola
250 g ricotta
4 eetlepels groene pesto
400 g gezeefde tomaten met basilicum
8 a 10 lasagnevellen
100 g gemalen oude kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de spinazie ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze uitlekken in een zeef. Verkruimel de gorgonzola. meng in een kom de kipfilet, spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Schenk in een ovenschaal een dun laagje gezeefde tomaten met basilicum. Dek dit af met een laagje lasagnevellen en vervolgens een laagje spinaziemengsel. herhaal dit twee keer en eindig met de lasagnevellen.
Dek het geheel af met de gezeefde tomaten. strooi de gemalen kaas erover.
Zet de schotel in het midden van de oven. De lasagne is in 30 tot 40 minuten gaar.