Lasagne muffins à la Bolognese
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Gehakt
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 250 g lasagnebladen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 125 g mozzarella, 1 bol in plakjes
  • 2 el olijfolie (+ hoeveelheid voor invetten muffinvormen)
  • 15 g basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

  1. Verwarm de oven op 185 graden. Maak de olijfolie heet in een koekenpan en fruit hierin de ui met knoflook. Voeg het rundergehakt toe en bak het mooi rul en bruin. Breng het op smaak met peper en zout.
  2. Voeg tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Doe daarna de gezeefde tomaten erbij en laat de saus ongeveer 20 minuten inkoken.
  3. Kook de lasagnebladen 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken en snijd er vierkanten van of steek er cirkels uit.
  4. Vet een muffinvorm in met olijfolie. Leg er een lasagneblad in, schep er wat saus op, vervolgens weer een lasagneblad en wat saus. Rond het af met een lasagneblad, leg er een plakje mozzarella op en plaats de muffinvorm in de oven. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar.
  5. Serveer de muffins met een blaadje basilicum erbovenop.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 573 KCAL (2403 KJ), VET: 23 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD), EIWIT: 32 G, KOOLHYDRATEN: 58 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!