Lasagne muffins met ham-paddenstoelenragout
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 200 g achterham, in reepjes gesneden
  • 250 g lasagnebladen
  • 125 g mini-champignons, gehalveerd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 15 g kervel
  • 2 el kookroom
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 el olijfolie (+ olijfolie voor invetten muffinvormen)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

  1. Zet de oven op 185 graden. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de champignons erbij en laat ze even meebakken. Voeg de reepjes achterham toe en een scheutje water, en breng het op smaak met peper en zout.
  2. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven en voeg dan de kookroom toe. Laat het inkoken totdat een mooie ragout ontstaat. Hak de helft van de kervel en roer dit door de ragout.
  3. Kook de lasagnebladen 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken en snijd er vierkanten van of steek er cirkels uit.
  4. Vet een muffinvorm in met olijfolie. Leg er een lasagneblad in, schep er wat ragout op, vervolgens weer een lasagneblad en wat ragout. Rond het af met een lasagneblad en verdeel er de geraspte kaas overheen. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar.
  5. Serveer de muffins met een flinke pluk van de overgebleven kervel.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 448 KCAL (1879 KJ), VET: 17 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD), EIWIT: 24 G, KOOLHYDRATEN: 49 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!