Lauwwarme maaltijdsalade van kleurrijke aardappels
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 300 g truffelaardappels
  • 300 g krieltjes
  • 400 g haricots verts
  • Olijfolie
  • 1 rode sjalot, in halve ringen
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 75 g veldsla
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Boen beide soorten aardappels, halveer ze en kook ze in de schil in ongeveer 10 minuten gaar. Kook de haricots verts afzonderlijk in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes met de sjalot. Doe er de haricots verts en doperwtjes bij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Blus het tot slot af met de frambozenazijn.
  3. Verdeel de veldsla over vier borden. Leg de aardappels en het spek met de groenten erop.
  4. Klop een dressing van de mosterd, citroensap en 4 eetlepels olijfolie en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer er de dressing in een kannetje bij.

Voedingswaarde per persoon
495 KCAL (2080 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 30 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!