Lauwwarme salade met biefstuk en lychees
20-40 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van ca. 125 g
  • 250 g haricotsverts, schoongemaakt
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 3 lente-uien, in schuine ringen
  • 1 bosje waterkers
  • 250 g lychees, gepeld en ontpit
  • 80 g pecannoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel korianderpoeder

Bereidingswijze

  1. Stoom de broccoliroosjes beetgaar en blancheer de haricots verts. Kruid het vlees met zout, peper en het korianderpoeder.
  2. Verdeel de lauwe groenten met de waterkers en de lychees over vier borden en garneer met de lente-­ui en pecannoten. Besprenkel met olijfolie en kruid met een theelepel zout en versgemalen peper.
  3. Bak de biefstukken 2-­3 minuten per kant en blus af met de sojasaus. Trancheer de biefstuk en verdeel over de salade. Druppel er wat van de braadjus met sojasaus overheen.

Voedingswaarde per persoon: 455 kcal (1.913 KJ). Eiwit: 36 g. Vet: 24 g (waarvan 12 g onverzadigd). Koolhydraten: 21 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!