Lauwwarme salade met ham, sugarsnaps en asperges
20-40 minuten
Blancheren
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 plakken gekookte achterham
  • 8 plakken parmaham
  • 250 g sugarsnaps
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 Conference-peren, geschild, in parten van 4
  • 16 asperges, geschild en in de lengte doormidden gesneden
  • 30 g gojibessen, geweld in water
  • 1 sinaasappel, de partjes
  • 1 zakje veldsla
  • Champagneazijn
  • Milde mosterd
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peper en grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Leg op iedere plak achterham 2 plakken parmaham en rol de plakken op. Snijd hiervan smalle reepjes zodat er rolletjes ham ontstaan.
  2. Maak de sugarsnaps schoon en blancheer ze 4 minuten. Spoel ze koud na zodat ze mooi groen blijven. Snijd ze in de lengte doormidden. Haal de korsten van het witbrood en snijd blokjes van 1 cm. Bak de broodblokjes in wat olie goudbruin.
  3. Verwarm een grillpan en gril de perenparten tot er grillstrepen opkomen en zet ze apart. Bestrijk de aspergerepen in met wat olie en gril ze ook.
  4. Verdeel de veldsla over diepe borden en drapeer hier de sugarsnaps, de asperges, de perenparten, de hamrolletjes en de croutons over. Eindig met de gojibessen en de sinaasappelpartjes.
  5. Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels champagneazijn, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels honing en peper. Verwarm de dressing, verdeel over de salade en strooi er nog wat grof zeezout op.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 485 KCAL (2035 KJ). EIWIT: 16 G. VET: 29 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!