Ingrediënten
200 g niervet, in blokjes gesneden
Halve krop frisée (sla), in dunne repen
Halve krop lollo rosso, in dunne repen
8 stukjes dun gesneden ciabattabrood
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel venkelzaad
3 eetlepels witte balsamicoazijn
Bereidingswijze
Stap 1.
Smelt de blokjes niervet in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Schep ze uit de pan en zeef vervolgens het vet. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier en houd het gezeefde vet apart.
Stap 2.
Verhit 3 eetlepels van het over- gebleven vet en bak hierin de sneetjes ciabatta aan twee kanten krokant. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier.
Stap 3.
Verhit voor de dressing nog 3 eetlepels vet en fruit hierin de knoflook met het venkelzaad 1 minuut. Zet het vuur uit en blus af met de witte balsamicoazijn.
Stap 4.
Meng de sla met de warme dressing en de kaantjes en serveer er de sneetjes ciabattabrood bij.