Lauwwarme salade met linzen, spekjes en Bleu d’Auvergne
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 100 g Bleu d Auvergne
  • 200 g groene linzen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 75 g rucola

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen gaar volgens de beschrijving op het pak (ongeveer 25 minuten) en laat ze goed uitlekken.
  2. Bak de spekblokjes knapperig in wat olijfolie. Laat de blokjes uitlekken en bewaar het spekvet.
  3. Prak de helft van de kaas fijn met een vork en meng het met 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels spekvet en de olijfolie tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de rest van de kaas in kleine blokjes en meng deze met de linzen, het spek, de sjalotjes en de tijm. schep vlak voor het serveren de rucola erdoorheen en verdeel dit over vier borden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!