Lauwwarme varkenshaas met radijs
langer dan 60 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 tot 2 varkenshaasjes (700 g totaal)
  • 15 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie

Farce

  • 1 bosje peterselie
  • 30 g hazelnoten
  • 1 klein ei

Romige radijsjes

  • 2 bundeltjes radijs
  • 1 komkommer
  • 15 g boter
  • 200 ml crème fraîche
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke stukken. Snijd de overblijfsels in kleine stukjes. Bak de 4 gelijke stukken aan alle kanten kort bruin in de boter en olie in een hete pan. Haal ze uit de pan.
  2. Maal in een keukenmachine de overblijfsels, peterselie, hazelnoten en het ei tot een grof mengsel (farce). Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven op 200 graden. Leg de varkenshaasjes in een ovenvaste schaal en leg op elk varkenshaasje wat farce. Zet de schaal 7 minuten in de oven.
  4. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaden eruit met een theelepeltje. Snijd de komkommer in plakjes van 1½ cm dikte. Smelt in een pan de boter en bak de radijsjes en komkommer in 1 tot 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog eens 2 tot 3 minuten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 590 KCAL (2480 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 42 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!