Lentebouillon met peultjes
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 150 g spekblokjes
  • 1,5 liter gevogeltebouillon
  • Rasp van een kwart citroen
  • 3 eieren
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • Melk
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon met de citroenrasp aan de kook. Bak in de tussentijd de spekblokjes uit.
  2. Klop de eieren los met wat peper en zout en 3 eetlepels melk, zodat er een dun beslag ontstaat. Bak het eimengsel in 1 eetlepel boter, ongeveer 3 minuten. Laat het dan verder stollen.
  3. Rol de omelet op en snijd deze in dunne rolletjes. Snijd de peultjes in de lengte doormidden en kook ze 3 minuten met de bouillon mee.
  4. Schep de bouillon in voorverwarmde borden en verdeel de eirolletjes en spekblokjes erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 215 KCAL (905 KJ).
EIWIT: 13 G. VET: 15 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!