Libanese schaal met lamsgehaktrolletjes
20-40 minuten
Oven
8 personen
Hapjes/Amuse
Lam
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 200 g lamsgehakt
  • 2 aubergines (in de lengte gesneden in plakken van een halve centimeter)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Baharat-kruidenmix
  • Olijfolie
  • Spinazieblaadjes
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Leg de aubergineplakken een half uur in zout water. Dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie. Gril ze aan beide kanten en laat ze afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 160 graden. Meng ondertussen het gehakt met de ui, het ei en de kruiden en maak er rolletjes van.
  3. Leg de gehaktrolletjes op de aubergineplakken en rol ze op. Leg de auberginerolletjes in een ovenvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
  4. Haal de rolletjes uit de ovenschaal. Laat ze afkoelen, snijd ze doormidden en zet ze met de platte kant op een schaal. Steek er kleine spinazieblaadjes in.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 125 KCAL
(525 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 9 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!