Lichte bietensoep met uitgebakken spekjes
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

100 g dungesneden ontbijtspekplakjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g gekookte bietjes, geschild en in blokjes
750 cl runderbouillon, pot of tablet
zout en peper
2 el peterselie, fijngehakt
2 el crème fraîche

Bereidingswijze

Verwarm de koekenpan en bak de spekplakjes op laag vuur knapperig. Haal het spek uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de bietenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en verwarm hem opnieuw. Roer de peterselie er op het laatste moment door en dien de soep heet op, gegarneerd met een toefje crème fraîche en de knapperige spekjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!