Limburgs zuurvlees met frietjes
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

1 kg doorregen runderlappen (in blokjes gesneden)
4 uien (in blokjes gesneden)
2 grote eetlepels (Lim- burgse) appelstroop
4 eetlepels sherryazijn
2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
4 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 eetlepels bloem
25 g margarine
2 kg frietaardappels (geschild en in dikke frieten gesneden)
8 eetlepels Belgische mayonaise

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak de blokjes runderlappen bruin in de margarine. Voeg alle ingrediënten toe (behalve de azijn, aardappel en mayonaise) en bak dit even stevig mee.

Stap 2.
Blus het geheel nu af met de azijn en drie kopjes heet water. Laat het geheel inkoken tot een soort hachee. Dat duurt ongeveer 2 uur. Vul eventueel nog aan met wat extra heet water. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Bak de gesneden friet voor op 160C. Ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen en frituur ze daarna krokant op 180C. Serveer met twee lepels Belgische mayonaise.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!