Ingrediënten
1 kg doorregen runderlappen (in blokjes gesneden)
4 uien (in blokjes gesneden)
2 grote eetlepels (Lim- burgse) appelstroop
4 eetlepels sherryazijn
2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
4 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 eetlepels bloem
25 g margarine
2 kg frietaardappels (geschild en in dikke frieten gesneden)
8 eetlepels Belgische mayonaise
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de blokjes runderlappen bruin in de margarine. Voeg alle ingrediënten toe (behalve de azijn, aardappel en mayonaise) en bak dit even stevig mee.
Stap 2.
Blus het geheel nu af met de azijn en drie kopjes heet water. Laat het geheel inkoken tot een soort hachee. Dat duurt ongeveer 2 uur. Vul eventueel nog aan met wat extra heet water. Breng tot slot op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Bak de gesneden friet voor op 160C. Ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen en frituur ze daarna krokant op 180C. Serveer met twee lepels Belgische mayonaise.