Ingrediënten
200 g pastrami, in reepjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl venkelzaad
mespunt chilipepervlokken
1 knol venkel, in dunne reepjes
1 blik tomatenblokjes van 400 g
350 g linguini
zout en versgemalen peper
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de olie en bak de reepjes pastrami samen met de knoflook, venkelzaad en chilipeper zachtjes lichtbruin. Voeg de venkel toe en houd het groen apart voor straks.
Stap 2
Bak de venkel circa 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook, laat zonder deksel circa 10 minuten pruttelen.
Stap 3
Kook ondertussen de linguini in ruim water met zout bijtgaar. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de linguini af en schep ze door de saus. Bestrooi met venkelgroen en Parmezaanse kaas.