Ingrediënten
200 g gerookte kipfilet
100 g magere spekblokjes
250 g gedroogde linzen
1 kippenbouillontablet
1 rode ui
1 rode paprika
2 bosuitjes
3 eetl. olijfolie
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
1 eetl. balsamicoazijn
Zout en versgemalen peper
1 krop rode of groene krulsla
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de linzen met de verkruimelde bouillontablet in circa 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de gerookte kip in blokjes. Snipper de ui grof, snijd de paprika in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
Stap 2.
Verhit de olie in een koekenpan en laat de spekblokjes uitbakken. Voeg de ui, de paprika en de tijm toe en laat meebakken tot de ui glazig is. Schep de linzen en de blokjes kip door het spekmengsel en breng de salade verder op smaak met de azijn en wat zout en peper.
Stap 3.
Bekleed een grote platte schaal of eenpersoonsborden met de slablaadjes. Schep daarop de lauwwarme linzensalade en bestrooi met de ringetjes bosui.
Lekker met knapperig brood en kruidenboter.