Linzensoep met munt en spek
40-60 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

200 g ontbijtspek aan een stuk
3 el. olijfolie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1/2 rode peper
1/2 winterwortel
2 tomaten in blokjes
100 g groene of bruine linzen
1 grote aardappel geschild en in kleine blokjes
1 l. warme vleesbouillon
peper en zout
4 takjes munt, alleen de blaadjes
1 bakje Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Snijd de ontbijtspek in blokjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de spekjes zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee.

Haal de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Schil de wortel en snijd hem in blokjes.

Bak de groenten, tomaten, linzen, aardappelblokjes even mee en giet de warme bouillon erop. Roer even door en laat ca. 45 minuten met deksel op de pan sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer voor het serveren de muntblaadjes door de soep. Serveer met een schep yoghurt en brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!