Ingrediënten
4 Livarkarbonades
2 eetlepels olijfolie
Broodkruim van 3 sneetjes (volkoren- of spelt)brood
25 g roomboter
70 g ongezouten en gepelde pistache- of hazelnoten, fijngehakt
Half bosje platte peterselie, fijngehakt
2 eieren, losgeklopt
500 g bospeen, schoongemaakt en gehalveerd
75 g rietsuiker
Sap van een halve citroen
300 ml kokend water
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Smelt de boter in een pan. Meng het losgeklopte ei met het broodkruim, de peterselie en de noten. Schenk er de gesmolten boter overheen en meng alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
Stap 2.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de karbonades rondom bruin. Breng ze op smaak met zout en peper en leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het notenmengsel over de karbonades en bak ze ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Stap 3.
Karamelliseer de rietsuiker in een pan met een dikke bodem. Blus dit af met het water en het citroensap. Leg hierin de wortelen en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en laat de wortelen ongeveer 10 minuten garen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer dit bij de karbonades.