Loempia’s met gehakt
20-40 minuten
Oven
6 personen
Hapjes/Amuse
Gehakt
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

  • 4 loempiavellen (8 langwerpige stroken)
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • 8 plakken gekookte ham (zeer dun gesneden)
  • 20 g boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl gembersiroop
  • 50 g mihoen (geweld in heet water tot deze zacht is)
  • 24 fijne eiernoedels (6 minuten gekookt)
  • 2 el olijfolie
  • 10 sugarsnaps, in lange reepjes gesneden
  • 4 el zoete chilisaus
  • 4 toefjes peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Bak het gehakt rul in de boter en doe het losgeklopte ei erbij. Verdeel dit over de bodem van de koekenpan. Laat het geheel stollen, draai deze ‘gehaktpannenkoek’ om en laat het nog 1 minuut op laag vuur staan. Laten afkoelen op keukenpapier.
  3. Vouw de loempiavellen uit op het werkblad. Beleg elk vel met een plak gekookte ham en daarop stroken van de ‘gehaktpannenkoek’. Leg daar 3 slierten eiernoedels (elk ongeveer 10 cm) per loempia op, zodat deze aan beide kanten uitsteken. Leg daar weer een beetje mihoen op en dan de reepjes sugarsnaps. Rol de velletjes strak op. Bestrijk ze met olijfolie, ook aan de onderkant. Leg vervolgens de open loempia’s met 'snorharen' op een bakplaat (met bakpapier).
  4. Bak de loempia’s 18 minuten in het midden van de oven en serveer ze met zoete chilisaus en peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 215 KCAL (905 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 11 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 19 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!