Loempia gevuld met runderrookworst en zuurkool
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Ingrediënten
- 1 runderrookworst, gaar
- 250 g zuurkool
- 6 loempiavellen
- 150 g tuttifrutti
- 200 g appelsap
- 30 g rode peperkorrels
- 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 40 g peterselie, fijngesneden
- Peper
- Frituurolie
Bereidingswijze
- Laat de zuurkool goed uitlekken.
- Verwarm de tuttifrutti en het appelsap in een roestvrijstalen pan tot het geheel bijna kookt. Neem de pan van het vuur en laat het fruit 30 minuten wellen. Roer de rode peperkorrels erdoor.
- Snijd de loempiavellen zodat deze 12 cm breed zijn. Leg op elk loempiavel een beetje zuurkool met daar 2 plakjes runderrookworst op met daarop weer wat zuurkool. Rol de loempia één slag en vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de rest van het vel met een beetje water en rol de loempia verder op. Maak op dezelfde manier nog 7 loempia’s.
- Bak de loempia’s in de hete frituurolie (180 °C) aan beide kanten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en houd ze warm in de voorverwarmde oven op 80 graden.
- Halveer de loempia’s, strooi de hazelnoten en peterselie erover en doe er een schep tuttifrutti bij.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 795 KCAL (3340 KJ). EIWIT: 18 G. VET: 48 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 68 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!