Longhaas met gevulde courgette en aardappelspies van de BBQ
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 800 g longhaas (aan 1 stuk zonder zeen, vraag je Keurslager)
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Gevulde courgette

  • 1 courgette, in de lengte doormidden gesneden
  • 120 g geitenkaas, kleine brokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 g broodkruim
  • 60 g half gedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 2 tl oregano
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Aardappelspies

  • 6 middelgrote aardappels
  • 1 groentebouillontablet
  • 4 uien, schoongemaakt en elk in 6 stukken gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tak rozemarijn, blaadjes fijn gesneden
  • zeezout en peper

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrijk het vlees met olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Gril de longhaas 3 minuten aan elke kant op de hete BBQ (met kerntemperatuur tussen 48˚ C en 51˚ C) en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  3. Serveren met de gevulde courgette en de aardappelspies.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 340 KCAL (1430 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 18 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 0 G.

Gevulde courgette

  1. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepeltje en bestrooi ze met zout. Laat het vocht van de courgette met de snijkant naar beneden op keukenpapier uitlekken.
  2. Meng de geitenkaas, stukjes tomaat, oregano, knoflook en broodkruim door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Schep het mengsel in de helften van de courgette, leg ze op een bakplaatje en giet er olijfolie overheen.
  4. Plaats het plaatje op de BBQ aan de zijkant met het deksel dicht (indirect garen). Laat de courgette in 8 tot 10 minuten gaar worden en de geitenkaas smelten.
  5. Heb je geen BBQ met deksel? Pak het bakplaatje dan in met aluminiumfolie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 375 KCAL (1575 KJ). EIWIT: 13 G. VET: 26 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Aardappelspies

  1. Schil de aardappels en snijd plakken van 1 cm dik. Kook deze in een koekenpan met water en een bouillontablet 5 minuten.
  2. Schep de aardappels uit het water, laat ze uitlekken en dep ze droog.
  3. Kook in dezelfde pan de stukken ui 5 minuten zodat ze wat zachter zijn. Dep ook deze droog.
  4. Neem nu een grote ijzeren spies en rijg om en om schijven aardappel en stukken ui tegen elkaar aan.
  5. Maak een mengsel van de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zeezout en peper. Bestrijk de spies met het oliemengsel. Gril de aardappelspies met de courgettes in een aluminium grillschaal op de BBQ in 8 tot 10 minuten en draai de spies regelmatig om.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 295 KCAL (1240 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 15 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G

TIP: Maak een schaal met de reuzenspies, de courgettehelften en de longhaas en bestrooi het geheel met rucola. Sprenkel er daarna olijfolie en grof zeezout over

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!