Luikse salade
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

200 g blokjes gerookt ontbijtspek
500 g krieltjes (in de schil, gaargekookt)
300 g haricots verts, puntjes verwijderd, beetgaar gekookt
2 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
4 eieren, net niet helemaal hard gekookt (afhankelijk van de grootte 5 tot ongeveer 6 minuten), daarna in vieren gedeeld
1 klontje roomboter
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
Half bosje basilicum, blaadjes in reepjes geknipt

Bereidingswijze

Smelt het klontje boter en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens de ha­ricots verts toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg een klein scheutje witte balsamicoazijn toe.

Voeg de gekookte krieltjes toe en bak deze even mee.

Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn en olijfolie en meng deze door de salade.

Leg er de eieren op en garneer dit met de reepjes basilicum.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!