Ingrediënten
200 g blokjes gerookt ontbijtspek
500 g krieltjes (in de schil, gaargekookt)
300 g haricots verts, puntjes verwijderd, beetgaar gekookt
2 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
4 eieren, net niet helemaal hard gekookt (afhankelijk van de grootte 5 tot ongeveer 6 minuten), daarna in vieren gedeeld
1 klontje roomboter
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
Half bosje basilicum, blaadjes in reepjes geknipt
Bereidingswijze
Smelt het klontje boter en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg vervolgens de haricots verts toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg een klein scheutje witte balsamicoazijn toe.
Voeg de gekookte krieltjes toe en bak deze even mee.
Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn en olijfolie en meng deze door de salade.
Leg er de eieren op en garneer dit met de reepjes basilicum.