Ingrediënten
1 ribeye van circa 250 g
400 g nieuwe aardappels, gewassen
150 g haricots verts
3 stengels bleekselderij
zout en peper
2 bosuitjes, in ringetjes
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
2 el olijfolie
4 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de ongeschilde aardappels gaar in water met zout en giet ze af. Laat ze uitdampen en snijd ze in stukken. Laat ze verder afkoelen.Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Snijd de haricots een keer door en blancheer ze 2 minuten in het kokende water, spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in langwerpige stukjes zo groot als de boontjes.
Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de grill en grill de rib eyes in circa 2 minuten per kant medium gaar. Laat het vlees afgedekt 5 minuten rusten en snijd het dan in schuine plakken. Doe ondertussen de aardappelstukjes, haricots verts en bleekselderij in een schaal en schep de bosuitjes, peterselie en olijfolie erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper.
Stap 3
Roer de mayonaise los met de kerriepoeder. Schep op elk bord wat aardappelsalade en verdeel het vlees erover. Serveer de mayonaise er apart bij.