Ingrediënten
200 g gekookte achterham, gesneden in blokjes
250 g macaroni
75gboter
1,5 eetlepel bloem
500 ml volle melk
150 g geraspte gruyere
150 g geraspte Parmezaan
4 blaadjes salie, fijngesneden
2 beschuiten, verkruimeld
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en voeg daarna de blokjes ham toe.
Smelt 50 g van de boter in de pan en roer er de bloem doorheen totdat een roux ontstaat. Al roerend de melk beetje bij beetje toevoegen. Meng er vervolgens de beide soorten kaas doorheen. Zet het vuur laag en wacht totdat de kaas volledig is gesmolten en er een mooie saus is ontstaan. Roer er de fijngesneden salie doorheen en giet de kaassaus over de macaroni. Roer het geheel goed door.
Verdeel de macaroni over 4 ovenvaste schaaltjes, doe er de verkruimelde beschuiten overheen met de resterende boter en plaats dit 20 minuten in de oven.