Ingrediënten
150 g ontbijtspekblokjes
50 g pijnboompitjes
300 g elleboogmacaroni
1 teentje knoflook, gesnipperd
200 g gesneden bladspinazie in deelblokjes (uit de diepvries)
1 dl kookroom of 2 el mascarpone
zout en peper
versgeraspte Parmezaanse of oude kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Rooster de pijnboompitjes op middelhoog vuur in een droge hapjespan. Blijf erbij want de pitjes branden snel aan. Schud ze uit de pan en houd ze apart voor later. Bak nu de ontbijtspekblokjes in dezelfde pan zachtjes uit tot ze knapperig zijn.
Stap 2
Doe de macaroni in het kokende water en roer even door. Kook ze volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg de knoflook toe aan de spekjes en fruit even mee. Voeg de spinazie en room toe en laat op zacht vuur uit elkaar vallen. Laat de saus aan de kook komen en breng die op smaak met zout en peper. Stort de macaroni in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de macaroni bij de saus en roer alles goed door.
Stap 3
Doe de macaroni over op een mooie schaal en bestrooi met de pijnboompitjes en geraspte kaas.