Makreelceviche met sinaasappel
langer dan 60 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 verse makreelfilets
  • 3 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel roze peperkorrels
  • 50 ml rode wijnazijn
  • Enkele takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie, extra vierge
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Spoel de makreelfilets af en dep ze droog. Bestrooi ze met peper en zout. Leg ze in een diepe schaal.
  2. Rasp de schil van 1 sinaasappel en bewaar de rasp. Snijd uit de sinaasappel mooie partjes. Pers 2 sinaasappels en 2 limoenen uit en vang het sap op.
  3. Verhit 200 ml olijfolie, voeg de lente-ui en bleekselderij toe en daarna het sinaasappel- en limoensap en de peperkorrels. Breng het mengsel aan de kook en schenk de wijnazijn erbij. Kook het 2 minuten.
  4. Roer de sinaasappelrasp erdoor en schenk de warme marinade over de makreelfilets. Laat dit 1 uur op kamertemperatuur afkoelen en zet het daarna minimaal 3 uur afgedekt weg in de koelkast. Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat peterselie en garneer de makreel met de partjes sinaasappel.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 695 KCAL
(2920 KJ). EIWIT: 17 G. VET: 64 G (WAARVAN
53 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!