Marokkaanse haririsoep
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Rund
Marokkaans
Winter

Ingrediënten

– 500 g lamsgehakt (of rundergehakt)
– 2 uien, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemalen komijnzaad
– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel pikant paprikapoeder
– 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
– 1 liter groentebouillon
– 400 g tomatenblokjes
– 200 g rode linzen
– 1 kaneelstokje
– 400 g kikkererwten
– 1 bosje koriander
– Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een soep- of braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg komijnzaad, korianderzaad, cayennepeper en paprikapoeder toe en bak dit even mee zodat de smaken van de specerijen goed vrijkomen.
  2. Doe de gehakte peterselie erbij met het gehakt. Bak het gehakt rul in het specerijenmengsel.
  3. Voeg de groentebouillon toe samen met de tomatenblokjes, rode linzen en het kaneelstokje. Laat de soep 10 minuten koken op laag vuur totdat de linzen beetgaar zijn.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze op het laatst even mee.
  5. Haal het kaneelstokje eruit en schep de soep in vier kommen. Garneer met een flinke pluk koriander.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 455 KCAL ( 1910 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 21 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!