Ingrediënten
4 kippenborstenfilets
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderzaad
Halve theelepel gemberpoeder
Halve theelepel kaneelpoeder
Olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g couscous
400 ml kippenbouillon
3 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Meng ondertussen in een kom het komijnpoeder,
korianderzaad, gemberpoeder en kaneelpoeder en wrijf de kippenborsten
hiermee in.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kippenborsten ongeveer 3 minuten
per kant. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en knoflook.
Voeg de couscous en bouillon toe en draai het vuur uit. Laat de couscous afgedekt
5 minuten wellen, schep ‘m dan los en doe er de peterselie en rozijnen bij.
Maak in een ovenschaal 4 bergjes van de couscous en leg op elk bergje
een kippenborst. Besprenkel die met het citroensap. Zet de schaal in de oven,
afgedekt met aluminiumfolie. Haal na 10 minuten de folie eraf en laat het
gerecht nog 10 minuten in de oven staan, totdat de kip gaar is.