Marokkaanse lamsbout op de barbecue
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Marokkaans
Barbecue

Ingrediënten

600 g lamspoelet van de bout
8 dadels (zo vers mogelijk)
1 perzik (niet te rijp)
1 appel
1 zoete aardappel
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels pijnboompitten
2 tot 3 eetlepels ras el hanout-kruiden (toko)
2 tenen knoflook (fijngesneden)

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng het vlees met de kruiden, knoflook en flink wat peper en laat het een uur marineren.

Stap 2.
Steek de barbecue aan. Snijd de appel, zoete aardappel, perzik in grove stukken, de aardappel mag iets kleiner. Meng dit en de overige ingrediënten met het vlees in een grote kom goed door elkaar.

Stap 3.
Maak 8 grote vierkanten van aluminiumfolie. Leg 2 vellen over elkaar en leg er een kwart van de massa op. Vouw ze dicht als een enveloppe.

Stap 4.
Leg de enveloppen op de barbecue en gaar ze in ongeveer 40 minuten. Keer de enveloppen daarbij regelmatig. Serveer eventueel met wat knoflooksaus (Keurslager) en gegrild brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!