Marokkaanse saté met harissa-mayonaise
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Marokkaans
Onbekend

Ingrediënten

400 g biefstukpuntjes
2 eetlepels olijfolie
1 tot 2 theelepels harissa-pasta
10 eetlepels mayonaise
4 pitabroodjes of nan
1 theelepel kummel
10 gehakte muntblaadjes

Bereidingswijze

Marineer de biefstukpuntjes met wat kummel, peper, zout en de olijfolie.

Spies de puntjes op satéstokjes die een uurtje in het water hebben gelegen.

Meng nu de harissa door de mayonaise en verwarm de grillpan voor.

Gril de spiesjes mooi om en om en leg de broodjes erbij in de pan.

Als ze beide mooi gegrild zijn (na ongeveer 4 minuten) haal je ze van het vuur. Snijd mooie punten van het brood en serveer de spiesjes erbij met de harissa-mayonaise. Strooi de gehakte munt erover en serveer er eventueel wat komkommersalade bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!