Mascarpone aardappeltjes
20-40 minuten
Oven
Bijgerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 el mascarpone
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl blaadjes van tijm
  • 1 tl fijngehakte bieslook (beetje achterhouden voor garnering)
  • 100 g geraspte oude kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de aardappels met schil goed schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Kook de aardappels 15 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze met koud water.
  2. Verwarm de oven op 190 graden.
  3. Meng de mascarpone met gesnipperde ui, geperste knoflook, tijm, bieslook en de helft van de geraspte kaas. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Hol de afgekoelde aardappels voorzichtig uit (met een beetje aardappel nog in de schil) en vul ze met het mascarponemengsel. Strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet de aardappels (op keukenpapier) op een bakblik 15 minuten in de oven.
  5. Garneer met de achtergehouden bieslook.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 295 KCAL (1240 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 17 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 24 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!