Maxi pita met gegrilde pepersteak en eenvoudige mangochutney
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Turks

Ingrediënten

4 pepersteaks
4 grote pita broodjes of punten Turks brood
kwastje olie
4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd

Voor de chutney:
1 niet rijpe mango, geschild en in stukjes
1 kleine zoet appel, geschild en in stukjes
1 el gehakte muntblaadjes
mespunt chilipoeder
1 tl bruine suiker
1 tl zout
100 ml koud water

Bereidingswijze

Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de chutney in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove puree. Doe over in een schaaltje en zet dit afgedekt weg tot later gebruik.

Stap 2
Verwarm het brood in de oven of broodrooster. Verwarm de grillpan. Bestrijk de pepersteaks met een kwastje olie en bak ze in circa 2 minuten per kant medium gaar. Snijd de broodjes open en beleg ze met een knapperig blad sla, de pepersteak en een lepel chutney.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!