Mediterraanse courgette à la gremolata
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hapjes/Amuse
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 150 g geroosterde pijnboompitjes, fijn gehakt
  • ¼ schil van gekonfijte citroen, in hele kleine blokjes gesneden
  • Zout
  • Parisienneboor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette over de breedte in 8 plakken van 3 cm. Hol met een parisienneboor (of theelepel) de courgette uit.
  3. Meng de zonnebloemolie met de kerriepoeder en een snufje zout en bestrijk de stukjes courgette.
  4. Plaats de stukjes courgette op vetvrij papier 10 minuten in de oven met de opening naar boven.
  5. Meng ondertussen de peterselie met de pijnboompitjes en de gekonfijte citroen.
  6. Haal de stukjes courgette uit de oven en laat deze afkoelen om ze later te vullen met de vulling (gremolata).

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!