Mediterraanse groentestoof met grillworst
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 400 g grillworst (naturel)
  • 2 el ras el hanout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el tomatenpuree
  • 200 g bloemkool, grof gesneden
  • 200 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 200 g flespompoen, in plakjes
  • 100 g pastinaak, fijngesneden
  • 1 blikje (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 l groentebouillon
  • 40 g cranberries
  • 40 g geroosterde amandelen
  • 40 g gewelde abrikozen
  • 30 g koriander

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak het geheel ongeveer 1 minuut, onder voortdurend roeren, tot het een pasta vormt. Voeg de tomatenpuree en 2 el water toe en bak dit nog 2 minuten.
  2. Voeg de bloemkool, courgette, pompoen, pastinaak, kikkererwten en bouillon toe en kook tot de groenten gaar zijn (ongeveer 30 minuten).
  3. Snijd ondertussen de grillworst in plakken van 1 cm dik. Bak de plakken op matig hoog vuur in 4 tot 6 minuten goudbruin.
  4. Serveer de Mediterraanse groentestoof met plakjes grillworst erop en strooi er cranberries, amandelen, abrikozen en koriander overheen. Heerlijk met rijst of quinoa.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 859 KCAL (3587 KJ). VET: 45 G (WAARVAN 33 G ONVERZADIGD). EIWIT: 36 G. KOOLHYDRATEN: 68 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!