Mediterrane pastaschelpjes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Italiaans
Zomer
Ingrediënten
- 300 g grote pastaschelpen (conchiglioni rigati)
- 350 g half-om-halfgehakt (of kipgehakt)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 250 g diepvries spinazie à la crème, ontdooid
- 100 g roomkaas
- 150 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el Nduja (Italiaanse worstsoort)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 15 g verse basilicum, in stukjes gescheurd
- Rasp van 1 citroen
- Peper en zout
BENODIGDHEDEN TOMATEN-GROENTESAUS
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 2 dunne preien, in ringen (200 g)
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 kleine winterwortel, in stukjes
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 oranje paprika, in stukjes
- 800 g tomatenblokjes (2 blikjes)
- 2 blokjes kippenbouillon, verkruimeld
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
- Rul het gehakt (zonder olie of boter) in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en Nduja toe. Laat het zachtjes garen en voeg de Italiaanse kruiden, spinazie à la crème en roomkaas toe. Roer het goed door en breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel afkoelen tot het handwarm is.
BEREIDING TOMATEN-GROENTESAUS
- Smoor de ui, prei en knoflook in de olijfolie glazig in een wok. Voeg dan de bleekselderij, wortel en paprika toe en fruit kort mee.
- Doe de tomatenblokjes (met vocht), paprikapoeder, honing en de verkruimelde kippenbouillonblokjes erbij en laat de saus circa 25 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Verdeel driekwart van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
- Vul de pastaschelpen met het bereide gehaktmengsel en leg of zet deze in de saus. Verdeel de Parmezaanse kaas en de rest van de tomatensaus erover en zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let er op dat de schelpen goed onder de saus zitten.
- Garneer de pastaschelpen voor het serveren met citroenrasp en basilicum.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 985 KCAL (4133 KJ). VET: 42,5 G (WAARVAN 21,6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 52,1 G. KOOLHYDRATEN: 91,5 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!