Ingrediënten
500 g kalfs- of rundergehakt
1 eetlepel ras el hanout (toko of www.onlinetoko.eu)
1 eetlepel olie
12 dunne plakken brie
2 takjes tijm, citroenmelisse, munt en dragon
1 Turks brood
1 eetlepel olijfolie
2 vleestomaten
2 handjes veldsla
Bereidingswijze
Snijd de vleestomaten in dunne plakken. Verwarm de grillpan. Meng het gehakt met ras el hanout en maak er vier grote plakken van. Bestrijk de burgers aan beide kanten met wat olie en gril ze 2 minuten aan één kant.
Draai ze om in de pan en leg op de gegrilde kant een plak brie. Gril nog 3 minuten verder. Snijd ondertussen het brood doormidden en bestrijk het met wat olijfolie.
Leg hierop een paar plakken tomaat, de gehakte kruiden en wat veldsla. Bestrooi met zout en peper. Leg de burgers op de broodjes en dek af met het kapje. Lekker met een aardappelsalade of frietjes.