Meloen met gembersiroop, munt en gedroogde ham
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

200 g ardennerham of serranoham, extra dun gesneden
1 rijpe honingmeloen of cantaloupe
2 el gembersiroop
2 takjes munt, alleen de blaadjes fijngehakt

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de meloen in 8 parten en verwijder de zaadjes. Snijd de schil los van het vruchtvlees, maar laat het aan één punt nog vast zitten. Leg op elk bord twee parten. Vermeng de gembersiroop met de munt en giet op elk stuk meloen een klein straaltje.

Stap 2
Drapeer de ham losjes op de meloen en serveer direct.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!